Învățăturile Maestrului Tanpai – Mesajul pentru România

Vă salut dragi prieteni,

Voi împărtăși cu voi un moment foarte special pentru mine. Astăzi m-am reîntâlnit, după 2 ani, cu maestrul meu din Nepal: Tanpai Ghyalthen Rinpoche. Dânsul ține chiar acum o conferință în București care va mai dura încă 2 zile – pentru cei interesați mai multe informații veți găsi aici.

Am cerut permisiunea Maestrului să scriu despre dânsul la mine pe site și mi-a spus că atâta timp cât voi scrie din inimă este bine să scriu. Mi-a zis de asemenea ca apoi să scriu și pe hârtie. Probabil voi înțelege mai bine în viitor la ce se referă. Pentru moment voi prezenta ceva ce deja aveam scris de acum 4 ani când am participat pentru prima dată la o conferință ținută de dânsul în București

Tanpai Ghyalthen Rinpoche

Este prima oară când particip la un curs ţinut de maestrul Tanpai Rinpoche (Rinpoche= the precious one in human kind), deşi, cu ocazia Anului nou chinezesc, am fost în februarie la Mănăstirea Regală Albă, reşedinţa dânsului din Kathmandu. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost mesajul pentru România. Master a spus că se simte forte bine aici, la fel ca în ţara dânsului. De asemenea simte foarte aproape religia ortodoxă şi consideră că preoţii români sunt fraţii săi. Vreau să menţionez că se roagă deopotrivă şi la Iisus şi la Fecioara Maria. A spus că acum odată cu intrarea României în Europa, ţara noastră a devenit mult mai cunoscută şi mesajul nostru ar trebui să fie unul universal de iubire necondiţionată, iertare şi compasiune. A spus că avem o inimă mare şi a încurajat pe toţi să fie deschişi în comunicarea acestui mesaj. Oamenii sunt toţi la fel, indiferent de religie, iar esenţa tuturor religiilor este aceeaşi: compasiune, iubire, respect şi înţelegere între oameni. Pe acest lucru ar fi bine să ne concentrăm: pe esenţa comună, nu pe diferenţe. Toate religiile vorbesc de aceleaşi principii, doar că au alte denumiri. Dumnezeu este unul singur şi acelaşi pentru toţi, chiar dacă a primit denumiri diferite în fiecare dintre religii. El a folosit termenul de Buddha, dar a spus că prin acesta se referă la Dumnezeul unic şi comun tuturor. Un Dumnezeu al iubirii şi compasiunii, un Dumnezeu al iertării, al înţelegerii şi acceptării, un Dumnezeu al păcii şi armoniei universale.

Aceasta este învăţătura pentru atingerea iluminării: toate fenomenele sunt pure. Totul este perfect în esenţă. Toate religiile sunt pure şi de aceea ar trebui oprită această luptă între religii. Dacă oamenii ar înţelege că esenţa comună a tuturor religiilor este armonie, iubire, pacea şi respectul reciproc, atunci aceste dispute şi divergenţele ar dispărea. Religia trebuie să ne unească nu să ne dezbine. Acesta este mesajul maestrului: toţi oamenii să se unească sub aceeaşi credinţă inspirată de iubirea necondiţionată, pacea, armonia şi libertatea care sunt esenţa tuturor religiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.