Formare in metoda Past Life Therapy (PLT), primul modul 19-20 martie

Past Life Therapy este o metodă holistică de terapie prin regresie care ne ajută să accesăm și să vindecăm traumele din trecut, acestea fiind cauzele problemelor noastre din prezent. Acel eveniment poate fi în trecutul acestei vieți când eram copii, la momentul nașterii, în perioada de dezvoltare a fătului sau la momentul concepției.  De multe ori însă,  cauza este și mai profundă, într-o viață trecută sau chiar în viața dintre vieți (în „lumea sufletelor”).

(mai multe informații despre această metodă puteți găsi pe acest website la categoria articole/terapie prin regresie)

Dimensiunea grupei – maxim 12 persoane.

Cerințe
– încadrare în domeniul sănătății/terapiei (psihologie, medicină, asistență socială, psihopedagogie, teologie, terapie complementară);
– Limba Engleză (nivel mediu scris, citit, conversație);
– maturitate și sănătate psiho-emoțională, condiție internă de viitor terapeut;
– abilitatea de a intra în regresie ca și client.

Selecția inițială se va face în urma CV-ului și a unui interviu. Selecția secundară va fi după ce candidatul va experimenta o regresie personală și/sau va participa la un workshop introductiv. Deși este de dorit încadrarea pe un domeniu terapeutic la momentul începerii formării în cazuri rare se poate accepta și o începere ulterioară a acestora. Limba Engleză este necesară în special pentru că o parte din manualele de formare sunt în această limbă și pentru atelierele cu formatori străini. Eventual pot organiza si câteva cursuri intensive de Engleză ținute un profesor de Engleză și/sau sesiuni de traducere a câtorva fragmente de interes din manual.
Înainte de a vă înscrie pentru interviu vă rog să reflectați asupra următorului aspect: nevoia mea principală este de a primi terapie (a fi client) sau de a oferi terapie (a fi terapeut)?
Sunt destul de mulți cei care cred că vor să fie terapeuți (și să contribuie la vindecarea celorlalți), dar de fapt la bază se află o nevoie interioară de vindecare personală. Pentru aceștia este mai potrivită terapia individuală.

Durată
– minim 2 ani de formare + minim 1 an de supervizare;
– 8-10 module pe an + 1 workshop (4-5 zile) cu invitat străin;
– 1 modul = 2 zile (week-end) / 1 întâlnire pe lună (16 ore), în general între orele 10-18.

Primul modul este programat pentru 19-20 martie 2016 și va conține elemente introductive de terapie prin regresie și un focus pe crearea grupului și a relațiilor la nivel de grup. În funcție de cerințe cea de a doua zi poate fi mai mult axată pe terapie în grup și o sesiune de regresie cu unul din participanți.
În prealabil voi organiza câteva grupuri de prezentare a metodei și/sau de terapie în care participații au ocazia să-și dea seama dacă metoda Past Life Therapy este potrivită sau nu pentru ei. Înainte de începerea formării este necesar ca fiecare participant să fi avut cel puțin o ședință de regresie personală pentru a putea experimenta în mod direct efectele metodei.

Preț modul (week-end): 450 lei.
Prețul modulului cu formatori străini va fi anunțat la momentul respectiv.
Prețul terapiei personale și al supervizării se stabilește ulterior.

Locul desfășurării: București, Sector 3 (zona Timpuri Noi – Vitan) – adresa exactă se comunică ulterior participanților.

Tematica orientativă:
– Curs introductiv: concepte de bază alte PLT, concepte de bază din Psihologie. Cadru terapeutic, etică, relația terapeutică. Ce înseamnă să fii student/terapeut în PLT.
– Structura de bază a unei ședințe de regresii.
– Începutul: interviul inițial, focalizarea, stabilirea temei de lucru, inducția, aprofundarea.
– Tehnici de lucru asociative și tehnici de lucru disociative.
– Terapia traumei de tipul I și traumei de tipul II.
– Lucrul cu atașamentele: atașamente energetice, suflete atașate, forme-gând parazite, subpersonalități din vieți trecute atașate de personalitatea prezentă.
– Lucrul cu copilul interior.
– Nașterea, perioada embrionară, concepția. Copii nenăscuți.
– Moartea și lumea sufletelor.
– Karma de familie.
– Lucru pentru vindecarea sentimentului de a nu te simți acasă, de a nu aparține (Homing).
– A face o sesiune în locul altei persoane (Remote Session).
– Viața dintre vieți (sesiune spirituală, conectarea cu familia de suflete, conectarea cu străbunii).
– Prima viață pe Pământ / Vieți pe alte planete.
– Trauma primordială.
– Integrarea (pe cele 3 nivele – o viață trecută în viața prezentă, integrarea mai multor subpersonalități din viețile trecute între ele, integrarea personalității prezente cu sinele superior).
– Cum să integrăm PLT cu alte terapii.
– Cursuri avansate: PLT și Psihopatologia; Cum să lucrăm visele în PLT; PLT pentru cazuri specifice (fobii, abuzuri sexuale, depresie, etc.); PLT cu copiii; Curs de formare de formatori.

Din anul 2 studenții vor începe să lucreze secvențe terapeutice în cadrul atelierelor și sub supervizarea și îndrumarea formatorilor.
Din anul 3 studenții vor putea face terapie în afara timpului de desfășurare al workshop-ului și vor beneficia de supervizare individuală sau de grup.
Pentru absolvire este necesară parcurgerea tuturor modulelor de bază (nu și a cursurilor avansate) și promovarea verificărilor periodice care sunt diverse (eseu personal, verificarea cunoștințelor teoretice, verificare nivelului de practică în supervizare, prezentarea de studii de caz, etc.). Se ține cont de evoluția din cadrul procesului de terapie individuală – studentul poate îndeplini criteriile formale legate de prezență și promovarea altor examene, dar condiția lui internă să nu fie încă aceea a unui terapeut. În aceste condiții se va insista pe terapia personală până când se observă o schimbare consistentă și abilitatea de a fi terapeut.

Formatori:
1. Formator principal: Victor Chirea, Psihoterapeut în metoda Gestalt Terapie și Terapeut acreditat de asociația internațională EARTh (The Earth Association for Regression Therapy) cu gradul de practică Certified Regression Therapist. (mai multe informații puteți găsi pe acest website la secțiunea ”Despre mine”)
2.Formatori străini:
Marion Boon (Tasso International) – www.iparrt.nl, www.mensics.com
Hans TenDam (Tasso International) – http://www.tassointernational.com/
Marianne Carolus (Evadio School) – www.evadio.net
Barbara Scheibel (Evadio School) – http://www.evadio-ausbildung.de/barbara-scheibel.html
(la această listă se pot adăuga și alte nume în viitor. Există posibilitatea invitării lor în Romania sau să mergem noi în afară unde este sediul școlii lor)

Informații suplimentare și înscrieri:
Victor Chirea
 contact

 

 

Pentru înscriere vă rog să-mi trimiteți CV-ul și o scrisoare de intenție (ce motivație aveți pentru a începe această formare și care sunt calitățile care vă recomandă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.