Workshop – Lucrul cu copilul interior în Terapia prin Regresie, 24-25 iunie


Salutare tuturor,

A venit timpul să anunț și cel de-al doilea workshop din seria de Terapie prin Regresie pentru publicul larg, nu doar pentru cei care sunt în formare.
Dar înainte de aceasta să vă spun câteva cuvinte despre primul workshop în care am lucrat focalizat pe traumă. Au fost regresii interesante cu vieți trecute în care momentul morții a fost traumatizant în majoritatea cazurilor, așadar o parte din suflet era blocat într-un plan mental-astral, trăind iluzia că el încă mai trăiește pe Pământ (neconștientizându-și moartea). Făcând referire strict la ce s-a lucrat în cadrul workshop-ului, am observat un pattern în aceste regresii și anume că în viața respectivă exista un moment traumatizant principal care nu a fost vindecat (a apărut abandon sau pierderea unei persoane dragi sau ruperea bruscă a relației de atașament principale). Apoi, momentul morții reproduce într-un fel contextul traumei inițiale nevindecate – adică șoc puternic sau rupere – de exemplu – s-au întâlnit 2 morți prin sinucidere, una prin ucidere de către partener (prin sufocare) și una aparent combinată personalitatea din viața trecută se omoară cu un cuțit fiind ‘ajutat’ de partenera lui. Dacă am fi explorat și viața imediat următoare, destul de posibil am fi observat că momentul nașterii reproducea trauma morții neintegrate din viața precedentă sau din nou avea loc o moarte similară. Cred că fiecare dintre participanți a făcut propriile conexiuni, dar am vrut să adaug și o perspectivă de ansamblu.

Revenind la următorul workshop acesta va fi focalizat pe lucrul cu traumele care au avut loc în copilăria acestei vieți, dar tehnica se poate folosi și pentru traumele din adolescență. Câteodată momentul traumatizant abordat poate fi poartă de acces spre o viață trecută care a fost sursa (cauza) energiei descărcate în viața prezentă.

Workshop-ul se adresează în special psihologilor, medicilor, practicanților terapiilor complementare, studenților în aceste domenii, dar și tuturor celor aflați pe calea terapiei și dezvoltării personale.
 
Pe scurt despre…
Terapia prin Regresie este o metodă de psihoterapie modernă care ne ajută să accesăm și să vindecăm traumele din trecut, acestea fiind cauzele problemelor noastre din prezent. Acele evenimente pot fi în trecutul acestei vieți când eram copii, la momentul nașterii, în perioada de dezvoltare a fătului sau la momentul concepției.  De multe ori însă,  cauza este și mai profundă, într-o viață trecută sau chiar în viața dintre vieți (în „lumea sufletelor”).

Aș vrea să spun câteva cuvinte și despre experiența mea legat de lucrul cu copilul interior. Când suntem mici și ne confruntăm cu un eveniment traumatizant care este peste puterea noastră de gestionare la acel moment, psihicul nostru ne protejează prin ceea ce în psihologie numim mecanisme de apărare sau defensive, câteodată apărând și sub denumirea de rezistențe. Ele sunt destul de multe și pot fi studiate amănunțit. Unul din mecanismele de protecție este scindarea, practic sufletul se fragmentează evitând partea traumatizată, încapsulând-o și izolând-o departe în inconștient. De cele mai multe ori chiar uităm evenimentul traumatizant. În acea „capsulă” există energia traumei neintegrate care atunci când este deschisă în terapie, de cele mai multe ori chiar ia forma acelui aspect din noi. Practic o parte din sufletul nostru se va înfățișa sub forma unui copil (noi la acea vârstă) care ori plânge, ori este speriat sau blocat, retrăind momentul dificil care a dus la splitare. Clientul este ghidat să vorbească și să interacționeze cu această parte de suflet pe care o putem numi copilul interior traumatizat, urmând procesarea traumei și în final integrarea în noi a acelei părți de suflet pierdute.

Ce vom face:
Focusul workshop-ului va fi în special practic, terapeutic, dar nu vor lipsi și detaliile teoretice pentru cei care sunt curioși să afle mai multe lucruri despre metoda de lucru.

În prima parte a workshop-ului vor fi prezentate câteva noțiuni introductive despre metoda de Terapie prin Regresie și modul în care se lucrează în cazul specific al traumelor din copilărie.
Vom face o explorare a momentelor importante din copilărie privind la modul în care personalitatea copilului este șlefuite de modelele parentale și de traumele apărute, modul în care se formează credințele care ne ghidează mai departe viața ca adult, programele fixe care rulează și care de fapt își au începutul în primele momente pe care le petrecem pe Pământ.
Va fi și o călătorie ghidată de grup care va include o parte din metodele de lucru cu copilul interior pe care le folosim în Terapia prin Regresie. Va fi timp și pentru împărtășirea experienței, fiind încurajată implicarea activă a participanților.
În a doua partea a zilei va avea loc o sesiune demonstrativa cu unul dintre participanții care vor să lucreze un aspect nevindecat descoperit în călătoria ghidată, cu posibilitatea de a vedea conexiunea cu o viață trecută când a început de fapt problema abordată.

În ziua a doua vom lucra în principal practic în grup și individual, cu temele găsite în prima zi sau ceea ce s-a deschis în decursul nopții și câteva exerciții specifice cum ar fi Linia Timpului din această viață.

La final, cei interesați pot obține informații suplimentare despre formarea în Terapie prin Regresie și când se va forma următoarea grupă.
Pentru cei care doresc să se informeze mai mult înainte de a se înscrie, le recomand acest interviu de la 6TV – http://www.victorchirea.ro/2014/09/inregistrare-video-terapia-prin-regresie-6tv/

Când:
Întâlnirea va avea loc în week-end-ul 24-25 iunie, între orele 10-18, dar în funcție de numărul participanților și de interesul arătat se poate prelungi până la 18:30-19. Vor fi una sau două pauze mici de 10 minute și o pauza de prânz de 1 oră și jumătate.

Vă rog să veniți cu cel puțin 15 minute înainte pentru a putea începe la timp și să aveți la voi și ceva pentru notat. De asemenea, o ținută mai lejeră va facilita procesul de terapie.

Locația este situată în București (zona centrală) – adresa exactă va fi comunicată celor care se înscriu la workshop.
 
Prețul este de 350 lei pentru cele două zile. Locul la curs este asigurat prin plata unui avans de 100 de lei (detaliile le veți afla în urma discuției cu organizatorul). În cazul în care ați plătit avansul, dar nu reușiți să mai ajungeți la curs (din diverse motive), acesta nu este rambursabil.

Facilitatorul este Victor Chirea, Psihoterapeut și Terapeut acreditat de asociația internațională EARTh (The Earth Association for Regression Therapy) cu gradul de practică Certified Regression Therapist. Dacă doriți să aflați mai multe despre el, accesați link-ul http://www.victorchirea.ro/despre-mine/

Numărul de participanți este limitat la 12 persoane.
Pentru înscriere:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.