Formare în Terapie prin Regresie, grup nou, 14-15 martie 2020

Programul formativ este acreditat la nivel internațional de către Earth Association for Regression Therapy (EARTh), iar diploma obținută la final va permite fiecărui student să se înscrie în asociație ca membru profesionist sau certificat.                 http://www.earth-association.org/

Terapia prin Regresie este o metodă de psihoterapie modernă care ne ajută să accesăm și să vindecăm momentele din trecut în care s-au produs traume. Acele evenimente pot fi în trecutul acestei vieți când eram copii, la momentul nașterii, în perioada de dezvoltare a fătului sau la momentul concepției.  De multe ori însă cauza este și mai profundă, într-o viață trecută sau chiar în viața dintre vieți (în „lumea sufletelor”).
(mai multe informații despre această metodă puteți găsi la adresa –
http://www.victorchirea.ro/category/articole/terapie-prin-regresie-articole/ )

Dimensiunea grupei – maxim 12 persoane.

Cerințe obligatorii:
– maturitate și sănătate psiho-emoțională, condiție internă de viitor terapeut;
– studii universitare finalizate (sau în curs de finalizare);
– abilitatea de a intra în regresie ca și client (înainte de începerea formării este necesar ca fiecare participant să fi avut cel puțin o ședință de regresie personală pentru a putea experimenta în mod direct efectele metodei.).

Condiții recomandate (în plus):
– încadrare în domeniul sănătății/terapiei (psihologie, medicină, asistență socială, psihopedagogie, teologie, terapie complementară);
– Limba Engleză (nivel mediu scris, citit, conversație).

Selecția inițială se va face în urma CV-ului și a unui interviu. Selecția secundară va fi după ce candidatul va experimenta o regresie personală și/sau va participa la un workshop de Terapie prin Regresie (introductiv de o zi sau de terapie de 2-4 zile). Deși este de dorit încadrarea într-un domeniu terapeutic la momentul începerii formării, în cazuri rare se poate accepta și o începere ulterioară a acestora. Cunoașterea limbii Engleză este utilă în special pentru că o parte din manualele de formare sunt în această limbă și pentru atelierele cu formatori străini. Totuși la ora actuală câteva dintre materialele necesare sunt traduse de către cei care fac parte din școală.
Înainte de a vă înscrie pentru interviu vă rog să reflectați asupra următorului aspect: nevoia mea principală este de a primi terapie (a fi client) sau de a oferi terapie (a fi terapeut)?
Sunt destul de mulți cei care cred că vor să fie terapeuți (și să contribuie la vindecarea celorlalți), dar de fapt la bază se află o nevoie interioară de vindecare personală. Pentru aceștia este mai potrivită terapia individuală.

Durată
– minim 2 ani de formare + minim 1 an de supervizare;
– 9 module standard pe an + 1 modul  de 4 zile cu invitat străin;
– 1 modul standard = 2 zile (week-end) / 1 întâlnire pe lună (16 ore), între orele 10-18.

Modul de lucru
Atelierele formative vor conține elemente teoretice și practice. Partea practică se referă la călătorii de grup ghidate (pentru a accesa posibile teme de lucru), exerciții terapeutice în grup, terapie de grup, sesiuni demonstrative ale tehnicilor de regresie. Mai târziu, practică sub supervizare în grupul mare sau practică în grupuri mici (cu supervizare ulterioară).
 
Primul modul este programat pentru data de 14-15 martie 2020 și va conține elemente introductive de terapie prin regresie și un focus pe crearea grupului și a relațiilor la nivel de grup. Partea practică este alcătuită din exersarea de către studenți a tehnicilor predate, călătorie ghidată de grup și o sesiune demonstrativă de regresie cu unul dintre participanți.

Preț modul (week-end): 550 lei.
Pentru asigurarea locului este nevoia să faceți un avans de 250 lei (dar doar după ce ați primit acceptul de participare în urma procedurii de selecție)
Prețul modulului cu formatori străini va fi anunțat la momentul respectiv.
Prețul terapiei personale și al supervizării se vor anunța direct participanților.

Locul desfășurării: București, Sector 3 (zona Timpuri Noi – Vitan) – adresa exactă se comunică ulterior participanților.

Tematica orientativă:
– Curs introductiv: concepte de bază alte Terapiei prin Regresie, concepte de bază din Psihologie. Cadru terapeutic, etică, relația terapeutică. Ce înseamnă să fii student/terapeut în regresii.
– Structura de bază a unei ședințe de regresii.
– Începutul: interviul inițial, focalizarea, stabilirea temei de lucru, inducția, aprofundarea.
– Tehnici de lucru asociative și tehnici de lucru disociative.
– Terapia traumei acute și cronice.
– Lucrul cu atașamentele: atașamente energetice, suflete atașate, forme-gând parazite, subpersonalități din vieți trecute atașate de personalitatea prezentă.
– Lucrul cu copilul interior.
– Eliberarea traumelor de la momentul nașterii, din timpul perioadei embrionare, de la momentul concepției. Eliberarea sufletelor copiilor nenăscuți.
– Procesarea momentului morții. Cum lucrăm în lumea sufletelor.
– Eliberarea Karmei de familie.
– Lucru pentru vindecarea sentimentului de a nu te simți acasă, de a nu aparține (Homing).
– A face o sesiune în locul altei persoane (Remote Session).
– Viața dintre vieți (sesiune spirituală, conectarea cu familia de suflete, conectarea cu străbunii).
– Prima viață pe Pământ. Vieți trecute pe alte planete. Progresiile.
– Vindecarea traumei primordiale.
– Integrarea vieților trecute în viața prezentă.
– Cursuri avansate: Terapia prin Regresie și Psihopatologia; Cum să lucrăm visele în Terapia prin Regresie; Terapia prin Regresie pentru cazuri specifice (fobii, abuzuri sexuale, depresie etc.); Terapia prin Regresie cu copiii; Curs de formare de formatori.

Structura exactă a anilor de formare o găsiți aici – http://www.victorchirea.ro/formare/

Din anul 2 studenții vor începe să lucreze secvențe terapeutice în cadrul atelierelor și sub supervizarea și îndrumarea formatorilor.
Din anul 3 studenții vor putea face terapie în afara timpului de desfășurare al workshop-ului și vor beneficia de supervizare individuală sau de grup.
Pentru absolvire este necesară parcurgerea tuturor modulelor de bază (nu și a cursurilor avansate) și promovarea verificărilor periodice care sunt diverse (eseu personal, verificarea cunoștințelor teoretice, verificare nivelului de practică în supervizare, prezentarea de studii de caz etc.). Se ține cont de evoluția din cadrul procesului de terapie individuală – studentul poate îndeplini criteriile formale legate de prezență și promovarea altor examene, dar condiția lui internă să nu fie încă aceea a unui terapeut. În aceste condiții se va insista pe terapia personală până când se observă o schimbare consistentă și abilitatea de a fi terapeut.

Formatori:

1. Formator principal: Victor Chirea, Psihoterapeut în metoda Gestalt Terapie și Terapeut acreditat de asociația internațională EARTh (The Earth Association for Regression Therapy) cu gradul de practică Certified Regression Therapist. (mai multe informații – http://www.victorchirea.ro/despre-mine/)

2. Formatori străini:
Marion Boon (Tasso International) – www.iparrt.nl, www.mensics.com
Hans TenDam (Tasso International) – http://www.tassointernational.com/
Marianne Carolus (Evadio School) – www.evadio.net
Barbara Scheibel (Evadio School) –http://www.evadio.net/?Deutschland
(la această listă se pot adăuga și alte nume în viitor. Există posibilitatea invitării lor în Romania sau să mergem noi în afară unde este sediul școlii lor.)

Informații suplimentare și înscrieri:

 

 

Pentru înscriere vă rog să-mi trimiteți CV-ul și o scrisoare de intenție (ce motivație aveți pentru a începe această formare și care sunt calitățile care vă recomandă).

2 Comments

Add Yours

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.